Οπάλιος

Πρόκειται για διοξείδιο του πυριτίου του οποίου οι καλές ποιότητες είναι περιζήτητες. Φαίνεται πως πήρε το όνομά του από την αρχαία σανσκριτική λέξη upala που σημαίνει λίθος.
Οι ποικιλίες του είναι πολλές όπως και τα χρώματά του, κίτρινο – κόκκινο – καφέ – πράσινο – γκρι, ανάλογα με την περιεκτικότητά του σε άλλα υλικά.
Εμφανίζει ένα ιδιαίτερο παιχνίδισμα χρωμάτων – ιριδισμό, αποτέλεσμα της διάθλασης του φωτός στις ρωγμές  αλλά και στα σφαιρίδια που δημιουργούνται όταν το διοξείδιο του πυριτίου συναντά  το νερό.

The Flame Queen
Η Φλόγα της Βασίλισσας είναι ίσως το πιο διάσημο από όλα τα οπάλια. Zυγίζει 263,18 καράτια και έχει διαστάσεις 7,0 x 6,3 x 1,2 εκατοστά. Ανακαλύφθηκε το 1914 από τους Jack Philips, Walter Bradley και Joe Hegarty στην Αυστραλία. Μια ζώνη από πράσινο και βαθύ μπλε περιβάλλει ένα θόλο που αλλάζει το χρώμα του από κόκκινο έως χρυσό ανάλογα με την γωνία από την οποία το βλέπεις.

Είναι λίθος γνωστός από τα αρχαία χρόνια και για κάποιους λαούς θεωρήθηκε τυχερό πετράδι. Οι Αζτέκοι το φορούσαν ως στολίδι και το χρησιμοποιούσαν στις θρησκευτικές τελετές.

Ο οπάλιος περιέχει τα χρώματα και της ποιότητες κάθε άλλης πέτρας γι’ αυτό και θεωρείται πως κατέχει κάθε είδος ενέργειας. Συνδέεται με την αγάπη, τα χρήματα, τη δύναμη  και την εξωτερίκευση της εσωτερικής ομορφιάς.

Ενέργεια: Προβολική, Δεκτική
Πλανήτης: Όλοι οι πλανήτες
Στοιχείο: Όλα τα στοιχεία
Θεότητα: Έρως
Δυνάμεις: Ομορφιά, χρήματα, τύχη, δύναμη, ψυχισμός.