Ροδοχρωσίτης

The Alma Queen - Houston Museum of Natural Science
Κρύσταλλος Ροδοχρωσίτη: The Alma Queen

Ροδοχρωσίτης, το εθνικό πετράδι της Αργεντινής, το τριαντάφυλλο των Ίνκας.
Ανήκει στην ομάδα του ασβεστίτη (ανθρακικά άλατα) και πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη “ροδόχρους” που χαρακτηρίζει το χρώμα του. Το ροζ αυτό φωτεινό χρώμα οφείλεται στην ύπαρξη μαγγανίου.
Αναφέρεται και ως πέτρα της αγάπης και της ισοροπίας. Βοηθά την ανάπτυξη της εσωτερικής ελευθερίας και την επίλυση των εσωτερικών συγκρούσεων. Αντιπροσωπεύει τη συμπόνια, την ανιδιοτελή αγάπη και σχετίζεται με τα συναισθήματα, τη συναισθηματική θεραπεία, τη δημιουργικότητα και τη διαίσθηση. Ενθαρύνει τα θετικά συναισθήματα και την προσωπική δύναμη, απαλύνει τις συναισθηματικές απογοητεύσεις. Θεραπευτικά και σύμφωνα με τις παραδοσιακές Ινδουιστικές πεποιθήσεις αυτός ο ημιπολύτιμος λίθος συνδέεται με το τέταρτο τσάκρα και το τσάκρα της καρδιάς.

Ενέργεια: Προβολική
Στοιχείο: Φωτιά
Πλανήτης: Άρης
Δυνάμεις: Ειρήνη, Αγάπη, Ενέργεια

Στη φωτογραφία:  The Alma Queen («Μόνα Λίζα της ορυκτολογίας»)
Ένα από τα διασημότερα πετράδια στον κόσμο των ορυκτών, είναι ένας κρύσταλλος ροδοχρωσίτη δέκα εκατοστών που ανακαλύφθηκε σε ορυχείο του Κολοράντο το 1965 και φιλοξενείται στο Μουσείο Φυσικών Επιστημών του Χιούστον (Houston Museum of Natural Sciences) με το όνομα The Alma Queen (από όπου προέρχεται και η φωτογραφία).

Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα προϊόντα μας με ροδοχρωσίτη.