Ροδονίτης

Φωτ. Rob Lavinsky - http://el.wikipedia.org/wiki/Ροδονίτης
Κρύσταλλος Ροδονίτη

Ροζ τριανταφυλλί πέτρα έως σκούρα κόκκινη, με μαύρα δενδριτικά εγκλείσματα.
Ο ροδονίτης είναι πυριτικό ορυκτό του μαγγανίου το οποίο σχηματίζεται από υδροθερμική μεταμόρφωση επαφής μαγγανιούχων αποθέσεων. Οφείλει το όνομά του στην ελληνική λέξη “ρόδον” προφανώς εξαιτίας του ρόδινου χρώματός του. Στην Ελλάδα απαντάται στην Άνδρο, την Πάρο, τα μεταλλεία Κασσάνδρας και το Κάτω Νευροκόπι Δράμας.

Ροδονίτης χρησιμοποιήθηκε για να διακοσμήσει το μετρό της Μόσχας, και το σταθμό Mayakovskaya: χτίστηκε μεταξύ 1935 και 1938 ενώ έχει πάνω από 80 τετραγωνικά μέτρα στήλες με ροδονίτη ένθετο. Το 1979, ο ροδονίτης ορίστηκε ως ο επίσημος κρατικός πολύτιμος λίθος της Μασαχουσέτης δεδομένου ότι θεωρείται ότι είναι το πιο όμορφο υλικό που βρέθηκε εκεί.

Ο ροδονίτης αποκαλείται πέτρα της χάρης και της κομψότητας. Του αποδίδονται ιδιότητες εξισορροπητικές, κατευναστικές και επουλωτικές, ιδιαίτερα για τα συναισθηματικά ζητήματα και τις σχέσεις. Πρόκειται για μια ακόμη πέτρα της αγάπης, η οποία λειτουργεί ευεργετικά για το τσάκρα της καρδιάς. Συνδέεται με την ειρήνη, τη λήψη αποφάσεων, την αγάπη, τη συμπόνια και την ψυχική θεραπεία, την ηρεμία, την εμπιστοσύνη και την συγχώρεση.
Χρησιμοποιείται για να απαλύνει το θυμό και το άγχος, να επουλώσει παλιά τραύματα, να προσελκύσει μιαν αγάπη αλλά και να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση. Φέρνει ισορροπία και ηρεμία.

Πλανήτης: Αφροδίτη
Στοιχείο: Γη
Ζώδιο: Tαύρος

Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα προϊόντα μας με ροδονίτη.