Πρενίτης

Ο Πρενίτης ανακαλύφθηκε στην Αφρική στο Ακρωτήριο Καλής Ελπίδας, το 1774, από τον Γερμανό στρατηγό Von Prehns και πήρε από αυτόν το όνομά του. Οι πρώτοι έμποροι του έδωσαν το παρατσούκλι Cape Emerald κυρίως λόγω του χρώματός του που κυμαίνεται στις αποχρώσεις του πράσινου και στις καλές ποιότητές του είναι αρκετά διαφανές. Σήμερα γεωλογικά τοποθετείται στην κατηγορία των Φυλλοπυριτικών ορυκτών. Είναι αρκετά ισχυρός και ανθεκτικός κρύσταλλος που αποτελείται από αργίλιο, ασβέστιο και πυρίτιο ενώ κάποια δείγματά του περιέχουν και ίχνη σιδήρου.
Ο Πρενίτης είναι μια προστατευτική πέτρα για όλα τα επίπεδα. Θεωρείται η πέτρα της ειρήνης, της εμπιστοσύνης και της ανιδιοτελούς αγάπης. Επίσης είναι γνωστός ως πέτρα της προφητείας η οποία διεγείρει την εσωτερική γνώση του εαυτού.
Ενισχύει την δύναμη της ζωής, τονώνει, αυξάνει την ενέργεια. Διευκολύνει την αποδοχή, την αναλυτική σκέψη, την διάλυση των δυσάρεστων αναμνήσεων, την κατανόηση και την αντιμετώπισή τους.
Θεωρείται βοηθητικός ημιπολύτιμος λίθος για τα επαγγελματικά σχέδια, προσελκύοντας την επιτυχία, την αναγνώριση και την υλοποίηση των στόχων. Ως πράσινη πέτρα προσελκύει την ευημερία, την αφθονία και τον πλούτο. Του αποδίδονται επίσης κατευναστικές ιδιότητες, απομακρύνει την θλίψη, το άγχος και το στρες υποστηρίζοντας τον καθησυχασμό, την ηρεμία, την ζωτικότητα και την την ενέργεια.

Ενέργεια: Δεκτική
Στοιχείο: Γη
Πλανήτης: Αφροδίτη

(Πηγές)