Μπρονζίτης

Ινοπυριτικό ορυκτό της ομάδας των Πυροξένων, της οικογένειας του Εστατίτη, με ρομβικό κρυσταλλικό σχηματισμό. Βρίσκεται συνήθως σε καστανό, καφέ ή χάλκινο χρώμα και έχει μια χρυσή λάμψη η οποία γίνεται εμφανέστερη όταν ο λίθος είναι καλά γυαλισμένος. Το πέτρωμα αυτό έχει ανιχνευθεί στην χημική ανάλυση των μετεωριτών.

Ο Μπρονζίτης θεωρείται η πέτρα της ευγένειας αλλά είναι γνωστός και ως πέτρα της εστιασμένης δράσης. Λένε πως είναι χρήσιμος για τις καταστάσεις ασυμφωνίας, ενσταλάζοντας ευγένεια στον κάτοχό της αλλά και στους γύρω του. Ταυτόχρονα ενισχύει την ασφάλεια, την βεβαιότητα και την λήψη του ελέγχου των ενεργειών μας. Υποστηρίζει την αρμονία σε κάθε διαδικασία αλλαγής. Προωθεί τις αποφασιστικές ενέργειες, ξεκαθαρίζει τις σημαντικές επιλογές, βοηθά τον κάτοχό του να εισέλθει στην δυναμική κατάσταση.
Ως λίθος που φέρει σίδηρο, έχει τις ιδιότητες της προστατευτικής πέτρας. Λέγεται πως οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν το Μπρονζίτη σαν ελιξίριο για την προστασία από την διανοητική σύγχυση και την ασθένεια. Είναι δημοφιλής λίθος ως αποτελεσματικός ενάντια στην αρνητική ενέργεια, κακή θέληση ή πρόθεση, την οποία αντανακλά και επιστρέφει πίσω στην πηγή της ενώ όπως κάθε καφέ ημιπολύτιμος λίθος, ο Μπρονζίτης φέρει μαζί του έναν αέρα γείωσης. Χρησιμοποιείται κυρίως για την γείωση, την προστασία, την εμπιστοσύνη στην διαίσθηση και την λήψη σωστών αποφάσεων.  Προωθεί την αγάπη χωρίς προκαταλήψεις. Είναι βοηθητικός στις δυσαρμονικές καταστάσεις όπου το άτομο αισθάνεται αδύναμο. Αποτρέπει την αρνητικότητα και την σύγχυση, την αμφιβολία, την αναποφασιστικότητα. Ενισχύει την αποφασιστικότητα, την αρμονία, την αυτοεκτίμηση, το θάρρος για τις επιλογές της ζωής.

Ενέργεια: Προβολική
Στοιχείο: Γη
Πλανήτης: Αφροδίτη
Δυνάμεις: Κουράγιο, γείωση, αρμονία, δύναμη, προστασία.

(Πηγές)