Μαλαχίτης

Αδιαφανής πέτρα με χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα και εναλλαγές ανοιχτής και σκούρας απόχρωσης σε στρώσεις. Βρίσκεται πάντα σε ορυχεία χαλκού καθώς ο χαλκός αποτελεί τουλάχιστον το 50% της μάζας του και συχνά βρίσκεται μαζί με αζουρίτη.
Η ονομασία του είναι ελληνικής προέλευσης και φαίνεται πως δόθηκε στον Μαλαχίτη από την “μολόχα” προφανώς λόγω του χρώματός του (παράφραση του “μολοχίτης”).
Το βαθύ αυτό πράσινο χρώμα του είναι καταπραυντικό. Πιστεύεται πως φορεμένος ελαφρύνει το νευρικό σύστημα, χαλαρώνει και ηρεμεί τα θυελώδη συναισθήματα. Θεωρείται επίσης πως ένα κομμάτι μαλαχίτη φορεμένο ανιχνεύει τον επικείμενο κίνδυνο. Θρύλοι λένε πως αυτή η πέτρα, από κοινού με άλλες, σπάει σε κομμάτια για να προειδοποιήσει τον κάτοχό της για προσεχή κίνδυνο. Ένα κολιέ μαλαχίτη κοντά στην καρδιά επεκτείνει την ικανότητα για αγάπη ενώ μικρό κομμάτι του, τοποθετημένο στην ταμειακή μηχανή, προσελκύει πελάτες. Πρόκειται για την πέτρα του πωλητή. Για την φυλή των Αζτέκων ο Μαλαχίτης συμβολίζει την δημιουργικότητα και τις ευνοικές αλλαγές, αυξάνει την δεκτικότητα σε όλες τις λεπτές μορφές ενέργειας, ενισχύει τις ψυχικές δυνάμεις και προσελκύει τα χρήματα.

Ενέργεια: Δεκτική
Πλανήτης: Αφροδίτη
Στοιχείο: Γη
Δυνάμεις: Δύναμη, προστασία, αγάπη, ειρήνη, επαγγελματική επιτυχία

(Πηγές)