Μάτι τίγρης

Ημιδιάφανη ποικιλία μακροκρυσταλικού χαλαζία με χρυσοκίτρινο χρώμα η οποία χαρακτηρίζεται από έναν γραμμωτό ιριδισμό καφέ και χρυσού χρώματος εναλλάξ σαν κινούμενη μεταξωτή ανταύγεια (φαινόμενο chatoyancy). Μια ποιότητά της σε πιο σκούρο χρώμα ονομάζεται «μάτι γερακιού».

Το μάτι της τίγρης κυβερνάται απ’ τον ήλιο και διαθέτει μια χρυσή λάμψη φωτός. Φοριέται για να ενισχύσει τις πεποιθήσεις, να προσελκύσει τον πλούτο και να επιφέρει προστασία από τους κινδύνους.
Απεικονίζει το θάρρος, την ακεραιότητα και την σωστή χρήση της εξουσίας. Εκτιμήθηκε σε όλη την ιστορία του σαν μια πέτρα της ευημερίας και της καλής τύχης, της προστασίας αλλά και της αντανάκλασης/επιστροφής του δόλου και των απειλών από τους άλλους. Συνθέτει τις ιδιότητες του ήλιου και της γης, τη σταθερότητα και την ευαισθητοποίηση. Διδάσκει την ισορροπία μεταξύ των άκρων, κινείται στον κόσμο της δυαδικότητας – το σωστό και το λάθος, το καλό και το κακό, το σκοτάδι και το φως – και παρέχει μια κατανόηση της υποκειμενικής ενότητας πίσω από τα φαινομενικά αντίθετα. Χρησιμοποιείται ως πέτρα της τύχης για να προσελκύσει μια σταθερή ροή χρημάτων, είναι ιδανική πέτρα για τους επιχειρηματίες, όσους ξεκινούν μια νέα καριέρα και για τους επαγγελματίες διαμεσολαβητές. Υποστηρικτική για το θάρρος και την αποφασιστικότητα κατά τη διάρκεια εξετάσεων, διαγωνισμών και παραστάσεων. Ενισχύει τη δύναμη της θέλησης και μειώνει το άγχος που προκαλείται από τα συναισθήματα της απομόνωσης ή της ανεπάρκειας. Οξύνει τις αισθήσεις, προτρέπει για προσοχή στη λεπτομέρεια και θεωρείται ιδιαίτερα βοηθητική στην επίλυση μιας κρίσης.

Ενέργεια: Προβολική
Πλανήτης: Ήλιος
Στοιχείο: Φωτιά
Δυνάμεις: Χρήματα, προστασία, κουράγιο, ενέργεια, τύχη.

(Πηγές)