Κορνεόλη

Ημιδιαφανής λίθος, ποικιλία του χαλκηδόνιου (χαλαζία) στο χρώμα της σκουριάς. Η ονομασία του προέρχεται από την λατινική λέξη caro που σημαίνει “σάρκα” και του αποδόθηκε λόγω του χρώματός του το οποίο οφείλεται σε προσμίξεις οξειδίου και υδροξειδίου του σιδήρου. Ορισμένες καστανοκίτρινες ποικιλίες του είναι γνωστές με το όνομα ‘Σάρδιος’.

Η κορνεόλη από την αρχαιότητα θεωρείται ένας πολύ ισχυρός λίθος. Αναφέρεται στην Αιγυπτιακή βίβλο των νεκρών ως πετράδι που προφυλάσσει από την βασκανία και γενικά από κάθε αρνητική επιρροή. Φορέθηκε από τους αρχαίους Αιγύπτιους για τον παρατεταμένο θυμό της ζήλιας και του φθόνου και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για την προώθηση της ειρήνης και της αρμονίας και για να διαλύει την κατάθλιψη.
Κορνεόλη βρέθηκε στον τάφο του Τουταγχαμών να κοσμεί το κούμπωμα του βραχιολιού του. Ο Μωάμεθ και ο Ναπολέων λέγεται πως είχαν πάντα επάνω τους ένα φυλαχτό από κορνεόλη. Οι Ινδοί πίστευαν πως μπορεί να διώξει τους νυχτερινούς πυρετούς, οι Άραβες πως αν σκάλιζαν πάνω του το όνομα του Αλάχ θα γίνονταν ατρόμητοι στη μάχη ενώ τον 18ο αιώνα πίστευαν πως φέρνει καλή τύχη, προστασία και ευημερία.

Σήμερα θεωρείται πως η κορνεόλη προσδίδει θάρρος και αυτοπεποίθηση, πως ελκύει τον σαρκικό έρωτα, ενισχύει την σεξουαλικότητα, την ηρεμία, την καθαρή σκέψη και την δημιουργικότητα. Φοριέται επίσης για να ενισχύσει το κουράγιο και είναι μια έξοχη πέτρα για δημόσιες ομιλίες καθώς ενισχύει την φωνή, μεγαλώνει την αυτοπεποίθηση και παρέχει ευγλωττία.

Ενέργεια: Προβολική
Πλανήτης: Άρης
Στοιχείο: Φωτιά, Γη

Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα προϊόντα με κορνεόλη.

(Πηγές)