Βήρυλλος

 

(Photograph by Géry Parent – collection perso., Copyrighted free use, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3091709)

Οι αρχαίοι λαοί χρησιμοποίησαν την βήρυλλο για να προσελκύσουν τη βροχή. Έχει χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της συνειδητοποίησης και ως τέτοια ονομαζόταν “η πέτρα του μάντη”. Από τον πέμπτο αιώνα οι μάντεις χρησιμοποιούσαν σφαίρες βηρύλλου για να προβλέπουν το μέλλον και οι σφαίρες αυτές θεωρούνταν ανώτερες από τις σφαίρες χαλαζία.
Όπως η ακουαμαρίνα φοριόταν στα ταξίδια του νερού για την προστασία από τις καταιγίδες και πίστευαν γι’ αυτήν πως αποτελεί φυλαχτό κατά του πνιγμού.
Τον δέκατο έκτο αιώνα οι μάγοι πρότειναν την βήρυλλο σε κάποιον για να επιβληθεί στις συζητήσεις θεωρώντας πως η πέτρα προωθούσε την υπεροχή στα επιχειρήματα.
Πιστεύεται πως έλκει την συμπάθεια και την κατανόηση και ενισχύει τον χειρισμό και την πειθώ, ιδιότητες που την κάνουν δημοφιλή πέτρα για τους πωλητές και τους πολιτικούς.
Πρόκειται για μια ακόμη πέτρα συνδεδεμένη με τη θάλασσα που φοριέται για την ανάδειξη της γοητείας. Θεωρείται πως η βήρυλλος κάνει τον κάτοχό της ακαταμάχητο, πως κατευνάζει το φόβο και αυξάνει την αισιοδοξία και την ευτυχία. Είναι μια πέτρα που ανταλάσεται μεταξύ εραστών για να ενισχύσουν τη σχέση τους και μεταφέρεται ή φοριέται για την προσέλκυση της αγάπης. Χρησιμοποιείται επίσης για την αποστολή της ενέργειας στο σώμα όπως επίσης και για να σταματήσει το κουτσομπολιό. Προσελκύει την αγάπη, τον έρωτα, το πάθος. Προωθεί την συμφιλίωση. Τονώνει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση. Ενισχύει το κουράγιο για την εξωτερίκευση των συναισθημάτων μας.
Ενέργεια: Δεκτική
Πλανήτης: Σελήνη
Στοιχείο: Νερό
Θεότητα: Ποσειδώνας
Δυνάμεις: Ψυχισμός, θεραπεία, Αγάπη, Ενέργεια