Αμαζονίτης

http://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31173595
Κρύσταλλος Αμαζονίτη

Όμορφος ημιπολύτιμος λίθος που τον βρίσκουμε σε ποικιλία χρωμάτων ανάλογα με την περιεκτικότητά του σε χαλκό (πράσινο, κιτρινοπράσινο, γαλαζοπράσινο, ροζ, βαθύ μπλέ).  Πήρε το όνομά του από τον ποταμό Αμαζόνιο αν και στην πραγματικότητα δεν ανακαλύφθηκε εκεί.
Πρόκειται για την πέτρα των αμαζόνων καθώς με αυτήν την πέτρα εκείνες κοσμούσαν την πόρπη της ζώνης τους. Μύθοι λένε πως οι αμαζόνες χάριζαν πέτρα αμαζονίτη σε όποιον άνδρα ερχόταν να τις επισκεφθεί. Mεγάλες πέτρες Αμαζονίτη κοσμούσαν και τις εισόδους των ναών των Μάγια στον Αμαζόνιο.
Ο Αμαζονίτης αποτελεί αγαπημένη πέτρα όσων αγαπούν το ρίσκο και τα τυχερά παιχνίδια.
Για πολλούς είναι η πέτρα του θάρρους η οποία χορηγεί χάρη και αυτοπεποίθηση. Φέρει μιαν ισχυρή ενέργεια που είναι σε θέση να διεγείρει τα καλύτερα συναισθήματα και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και να ενισχύσει την σωματική δύναμη και την αντοχή. Απαλύνει όλα τα τσάκρα, αλλά αν τοποθετηθεί ειδικά για την καρδιά ή το τσάκρα του λαιμού, μπορεί να ενισχύσει τις ανακοινώσεις σχετικά με την αγάπη στη ζωή ενός ατόμου. Λέγεται επίσης πως ενισχύει την δημιουργική έμπνευση και γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμη πέτρα σε όσους εργάζονται μέσα από τις τέχνες αφού δυναμώνει την δυνατότητα να εκφράσει κανείς τον εαυτό του δημιουργικά. Φέρνει επιτυχία και έλκει την τύχη και τα χρήματα.
Είναι αντιπροσωπευτική πέτρα για το ζώδιο της Παρθένου.

Παραδοσιακή ονομασία: Λίθος της Αμαζόνας
Ενέργεια: Δεκτική
Πλανήτης: Ουρανός
Στοιχείο: Γη
Δυνάμεις: Τυχερά παιχνίδια, επιτυχία.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα προϊόντα μας με αμαζονίτη.

(Πηγές)

(Photograph By Parent Géry – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31173595)