Αμέθυστος

Αμέθυστος, σφαίρα - Stonetales.gr
Σφαίρα αμέθυστου

Ο Αμέθυστος είναι μια ποικιλία χαλαζία με μωβ ή βιολετί χρώμα το οποίο οφείλεται στην μεγάλη του περιεκτικότητα σε σίδηρο και μαγγάνιο. Το όνομά του έχει ελληνική ρίζα, σημαίνει “όχι μεθυσμένος” και ερμηνεύεται επίσης σαν θεραπεία στον αλκοολισμό.

Σύμβολο της αγνής αγάπης, θεωρείται πνευματική πέτρα και πέτρα της ειρήνης.
Αυτός ο ημιπολύτιμος λίθος απομακρύνει το άγχος της καθημερινότητας, ηρεμεί και καταπραύνει, ησυχάζει τους φόβους, δημιουργεί ελπίδες, προωθεί την πνευματικότητα. Φορεμένος λειτουργεί κατά των ενοχών, της αυτοεξαπάτησης και των εθισμών. Ηρεμεί συναισθηματικές καταιγίδες, καθαρίζει την σκέψη και την κρίση.
Στο μεσαίωνα ο Αμέθυστος ήταν ένα φυλαχτό για τη μάχη. Στους ελληνορωμαϊκούς χρόνους δαχτυλίδια με πέτρες Αμέθυστου φοριούνταν ως φυλαχτά και σκαλισμένα κύπελλα της πέτρας αυτής έδιωχναν το κακό και τη θλίψη. Αργότερα ο Αμέθυστος θεωρήθηκε η πέτρα φυλαχτό ενάντια στους κινδύνους γι’αυτό και φοριόταν από ταξιδιώτες. Πιστευόταν επίσης πως διευρύνει το πνεύμα, οξύνει τη μνήμη, ανακουφίζει από πονοκεφάλους και κρατά τις σκέψεις κοντά στο στόχο της ζωής.
Συχνά αυτές οι ημιπολύτιμες πέτρες ανταλλάσσονταν μεταξύ εραστών για να εξασφαλίσουν την δέσμευσή τους. Ο Αμέθυστος είναι επίσης μια από τις λίγες πέτρες που χρησιμοποιήθηκε ειδικά από άντρες για να προσελκύσουν καλές γυναίκες που θα τους αγαπούν.
Το σφραγιστικό δαχτυλίδι της Κλεοπάτρας ήταν ένας Αμέθυστος που είχε χαραγμένο τον Μύθρα, μια περσική θεότητα, σύμβολο του θείου, της ιδέας, του φωτός και της ζωής. Από το δαχτυλίδι του Εδουάρδου του ομολογητή λήφθηκε ο αμέθυστος που κοσμεί το βρετανικό στέμμα και αυτή η συγκεκριμένη πέτρα από παράδοση είχε τις ιδιότητες ενός προφυλακτικού κατά των λοιμωδών ασθενειών. Σε όλες τις μούμιες των Φαραώ βρέθηκαν δαχτυλίδια από Αμέθυστο ενώ δαχτυλίδια από αυτόν τον ημιπολύτιμο λίθο φορούσαν οι κυβερνήτες των Μάγια και των Αζτέκων. Κατά τους Αζτέκους μάλιστα η πέτρα αυτή έχει την δύναμη να μετατρέπει την αρνητική ενέργεια σε θετική, να απαλλάσσει από το άγχος, να αυξάνει την διορατικότητα, να ενισχύει τις υψηλές αξίες και να εμπλουτίζει τα όνειρα και τον διαλογισμό.
Υπάρχει γι’ αυτόν τον ημιπολύτιμο λίθο ένας αρχαίος μύθος που μιλάει για μια όμορφη νύμφη η οποία αγαπήθηκε και ταλανήθηκε από τον Βάκχο. Στην προσπάθεια της να ξεφύγει απ΄ αυτόν βοηθήθηκε από την προστάτιδα θεά της και μεταμορφώθηκε σε αμέθυστο. Ο Βάκχος στη μνήμη της χαμένης του αγάπης έδωσε στην πέτρα το χρώμα του πορφυρού κρασιού που περισσότερο αγαπούσε και ορκίστηκε πως παντοτινά από εκείνη τη στιγμή και μετά οποιοσδήποτε φορούσε τον αμέθυστο θα ήταν προστατευμένος από κάθε είδους δηλητήριο.

Ενέργεια: Δεκτική
Πλάνήτης: Δίας, Ποσειδώνας
Στοιχείο: Nερό
Θεότητες: Bάκχος, Διόνυσος, Άρτεμις

Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα προϊόντα με αμέθυστο.

(Πηγές)