Ακουαμαρίνα

Χειροποίητο Βραχιόλι με Ακουαμαρίνα | Stonetales
Χειροποίητο Βραχιόλι με Ακουαμαρίνα

Η ακουαμαρίνα είναι ένας αδιαφανής γαλαζοπράσινος ημιπολύτιμος λίθος, παραλλαγή της βηρύλλου.
Το όνομά της σημαίνει “θαλασσινό νερό” και της αποδόθηκε εξαιτίας του χρώματός της. Η καλύτερη ποιότητά της σήμερα εξορύσσεται στην Βραζιλία.

Για κάποιους λαούς η ακουαμαρίνα είναι η πέτρα των θηλυκών θεοτήτων της θάλασσας, για τους αρχαίους Έλληνες όμως πρόκειται για το πετράδι του Ποσειδώνα που ξέφυγε από τα μπαούλα των Νηρηίδων.
Ο Επιφάνειος την περιγράφει με την ωραία έκφραση «Βηρύλλιον, γλαυκίζων, θαλασσοβαφές»,
ο Πλίνιος ως το πετράδι απ’ το παλάτι των γοργόνων, ο Ερμής ο Τρισμέγιστος ως την πέτρα που αν κάποιος την έχει πάντα μαζί του του χαρίζει υγεία και ευτυχία.

Τον 19ο αιώνα οι πέτρες ακουαμαρίνας δίνονταν ως δαχτυλίδια δέσμευσης στις μέλλουσες νύφες πριν από το διαμάντι του αρραβώνα. Σήμερα η ακουαμαρίνα θεωρείται η τυχερή πέτρα των ναυτικών και των ζωδίων του νερού. Σχετίζεται με τη γαλήνη που προσφέρει η θάλασσα. Πιστεύεται πως σταματάει το φόβο, ενισχύει το θάρρος επιτρέπει σε παρορμήσεις να εισέλθουν στο συνειδητό ενώ επίσης καταπραΰνει συναισθηματικά προβλήματα ειδικά στις σχέσεις. Απονέμει επιμονή και πειθαρχία, διαλύει την σύγχυση και βοηθά να φέρουμε εκκρεμότητες σε πέρας. Χρησιμοποιείται στην θεραπεία με κρυστάλλους για τις αλλεργίες, την αλλεργική ρινίτιδα, τα προβλήματα των ματιών και της αναπνευστικής οδού.

Ενέργεια: Δεκτική
Πλανήτης: Σελήνη
Στοιχείο: Νερό

(Πηγές)