Αβεντουρίνη

Αβεντουρίνη, ο λίθος της επιτυχίας.
Ημιδιάφανη ποικιλία χαλαζία, που τη συναντάμε συνήθως σε πράσινο χρώμα και δυσκολότερα σε μπλε ή κοκκινωπό. Χαρακτηρίζεται από διαύγεια και παρουσιάζει στην επιφάνεια έναν ενδιαφέροντα ιριδισμό που δημιουργείται από λαμπυρίζοντες κόκκους: πρόκειται για ορυκτά εγκλείσματα που προσδίδουν μιαν αστραφτερή μορφή (οπτικό φαινόμενο aventurscence). Στην περίπτωση του πράσινου χαλαζία, το λαμπύρισμα οφείλεται σε διάσπαρτα έγκλειστα κομματάκια χρωμιούχου μαρμαρυγίας (μίκα), ενώ στην περίπτωση του κόκκινου, τα έγκλειστα είναι αιματίτης.
Το όνομα προέρχεται από το ιταλικό «a ventura» που σημαίνει «κατά τύχη».
Θεωρείται σταθεροποιητική πέτρα με δράση κατευναστική και εξισορροπητική που καταπολεμά τα ταραγμένα συναισθήματα και φέρνει συναισθηματική ηρεμία. Ενισχύει επίσης την δυνατότητα της επικοινωνίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσέλκυση φλερτ και ερωτικών περιπετειών, φέρνει ζωτικότητα και καλή διάθεση.
Η αβεντουρίνη είναι δημοφιλές φυλαχτό στους παίχτες τυχερών παιχνιδιών αφού της αποδίδεται η ιδιότητα προσέλκυσης των ευκαιριών, της επιτυχίας και του χρήματος. Πρόκειται για ένα πετράδι της τύχης.

Ενέργεια: Προβολική
Πλανήτης: Ερμής
Στοιχείο: Aέρας
Δυνάμεις: Ψυχικές, όραση, τυχερά παιχνίδια, χρήματα, ειρήνη, θεραπεία, τύχη.

(Πηγές)